Apocalipsa din buget

firea   Între medaliile bravilor olimpici români, transpirați în tricouri false din Dragonul Roșu și calificarea primului 11 al Poliției la Campionatul de șutat în femei bolnave, am pierdut din vedere (dar și din buzunare) micul cadou al preafericitei primărițe Găbița, din Asociația Familială de Edili ’’Pandele’’. Cu sediul social în salonul Biedermayer din Voluntari.

Distinsa a ctitorit catedrala Neamurilor cu suma modică de 7-8 lei. Din poșeta sau portofelul fiecărui bucureștean. Familiile de 4 persoane au cotizat deci cu 32  RON. Pentru confecționarea viitoarelor vitralii cu Sfânta Treime Florentin, Daniel și M-ucenica lui Felix, Gabriela. Să fie primit!

Ne-a luat? Ne-a luat, numele Primăriei fie lăudat!

Poate credeți că din cotizația voluntară( ticluită în Voluntari) vom beneficia cumva de câte două lumânări gratis, la inaugurarea catedralei? Doamne ajută, dar nu cred. O să găsiți  doar contra-cost la Casa de Bilete a Patriarhiei, intrarea prin Shaorma Puișor. Nu încercați să veniți cu lumânări spurcate și ieftine de acasă, că alea afumă!

Bănuiesc că unii cotizanți păcătuiesc cu gândul la folosirea mai laică a bugetului din impozitele locale. De exemplu cele 150 de milioane de RON să ajungă la:

– terminarea în formă de cruce a pasajului Piața Sudului.

-adaugarea unei clopotnițe la interminabilul de renovat sediu al Primăriei

-înființarea într-un spital a unei noi Secții de Arși, de la lumânări

-repararea sistemului de semaforizare sincronizată, ca să prinzi pe bulevardul Uranus cinci-șase candele verzi la rând

-modernizarea canalizării înfundate de fiecare agheasmă torențială

-reînvierea fațadei Halei Matache, monument istoric, vândut de Oprescu pe 30 de arginți

-astuparea și sigilarea găurilor Iadului de metrou din Drumul Taberei

-cădelnițarea parcurilor cu tămâie contra țânțarului Zika

și, opțional:

-fixarea de funii cu usturoi la secțiile de vot, pentru îndepărtarea electoratului USB

 

Doamne ferește să gândiți așa ceva. Că meritați o miruire cu trafaletul!

Bravo, doamna Găbița-Firea-Pandele-Voluntari. Mai luați-ne din bani. Măcar pentru un studiu de prefezabilitate a sistemului de amplificare patriarhală.

Că doar n-o să pierdem noi, contribuabilii, vecernia de pe deal, când în vale cântă ispita aia întunecată de Rihanna! Amin!

1 Comment

  1. Propun inca o abordare: in bucuresti sunt 85% ortodocsi. Restul au platit fara sa fie intrebati. Si nu ma refer la cei 8 lei/pers. Cred ca poti scoate un articol interesant din asta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*