Ce frumos e la Zoo!( compunere)

Duminică tati a reușit să mă smulgă de lângă smartphone-ul pe care joc Minecraft și ne-am dus doar noi, băieții, la grădina zoologică. Eva n-a venit, deoarece trebuia să învețe. Bineînțeles după ce termina să se joace Minecraft pe laptop.

Mi-a plăcut mult la Zoo. Lui tati însă cred că nu i-a plăcut prea mult. În primul rând că n-a găsit loc de parcare și când l-am întrebat unde e parcarea  de la Zoo a zis: lângă Palatul Parlamentului.

Dar cred că glumea, că n-are cum sa fie lângă palat, unde tata mi-a zis ca stau hoții. Vă dați seama că nimeni nu și-ar lăsa mașina exact lângă hoți!

Așa că tata a parcat în noroi, la intrare în pădure, deoarece drumul spre intrarea la Zoo era blocat de mașini care căutau parcarea. Tata s-a supărat puțin că s-a umplut de scaieți pe adidași, dar era bucuros că am economisit 20 de minute pentru 50 de metri de mers cu mașina, bară la bară.

Apoi tata a plătit biletele și a mormăit ușor supărat deoarece o băbuță de la intrare n-a vrut să-i dea biletele după ce i le-a controlat. Tata mi-a zis după aceea că femeia le vinde din nou, dacă nu ceri tichetul rupt. Tata a așteptat să i le dea, așa că a mormăit ceva și băbuța.

Apoi ne-am dus să vedem animalele. Pelicanii nu se văd prea bine, pentru că țarcul lor e acoperit cu plastic. Tata a zis ca e gripa aviară și așa încearcă Primăria să împiedice răspândirea gripei. Dar tata mi-a atras atenția că rațele și gâștele exotice, mult mai predispuse la aviară, sunt neacoperite, așa că plasticul ăla e penibil.

Prea multe animale n-am văzut, deoarece fie dormeau, fie nici nu erau animale în țarcuri, fie era prea înghesuială. Am făcut totuși un selfie cu tata, la țarcul cu găinușa de baltă.

IMAG5782

Apoi tata s-a enervat când a văzut un băiat mai grăsuț care era cățărat pe gardul de la cămilă și o trăgea de cap. Era multă lume care se uita la băiatul acela, dar nimeni nu zicea nimic. Doar tata s-a răstit la băiat și l-a întrebat dacă e îngrijitor la cămilă. Apoi l-a amenințat că o să cheme paza. Băiatul a plecat cu mama lui, care nu i-a zis nimic. Apoi am intrat la Exotariu, unde tata și-a lansat o carte când eu nu eram născut. A zis că s-a degradat tot pavilionul și că măcar o vopsea puteau și ei să dea.

Tata nu cred că s-a distrat prea bine. Mai ales că la ieșire iar l-a văzut pe băiatul acela călare pe gard, trăgând de cămilă.

IMAG5791

Tata a chemat un gardian bătrân și plictisit care nu i-a făcut nimic băiatului. Băiatul a plecat totuși după ce i-a sunat telefonul și tata a zis că ringtonul lui era o manea și era de așteptat. Apoi am văzut și alte animale cum ar fi: o zebră de departe, niște struți de foarte departe, un urs care nu se vedea deloc și un leu care dormea cu fundul spre vizitatori. Tata a zis ca leul a ajuns jigărit, mai ales în raport cu euro. Apoi am văzut totuși un leopard frumos. Aflat exact în spatele unor neni care spargeau semințe și scuipau cojile pe jos.

Tata iar s-a enervat și am intrat apoi să vedem reptilele. Care miros foarte urât, deși tata zicea că nu ele, ci locul care nu e aerisit și miroase a transpirație.

Apoi am făcut o poză cu panoul cu leii, unde îți bagi capul într-o gaură. Dar a trebuit să aștept după mulți copii pe care părinții lor îi tot băgau în fața noastră.

IMAG5796

Tata  s-a enervat puțin , dar a zis că bine că plecăm. La ieșire erau mulți vânzători care aveau marfă pe jos și pe niște măsuțe, dar nu mi-am luat nimic. Fiindcă tata a zis că sunt chinezării fără bon fiscal și că nu e posibil ca o grădină Zoologică europeană să nu aibă un magazin de suveniruri. Ci doar niște kitsch-uri prăfuite nefiscalizate.

Apoi am mers până la mașină și am găsit pe jos 10 lei. Tata a zis că o să-mi cumpere cu ei o carte despre animale, că s-a săturat de grădina zoologică. Eu aș fi mers și la Acvariul Național, dar tata a zis să stau liniștit. Că nici nu avem așa ceva în București.

Tata a zis că animale cu țarcuri mai mici și mai închise cu trei rânduri de garduri, ca la noi la Zoo,

IMAG5792

n-a văzut la nicio grădină zoologică din lume. Și tata a văzut multe.

În fine, ce să zic, mie mi-a plăcut cu tata și abia aștept să mergem la o grădină Zoologică adevărată.

Cu drag, Andrei

 

Ps: Tata era așa supărat, că nici n-a vrut să scrie el textul acesta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*