Singur acasă 2019

Singur acasă 2019

Trebuie să facem o petiție: Opriți ”Singur acasă”! Ne ajung 30 de ani! Nu suntem un popor de tâmpiți să ne turnați pe gât același film, cu mii de promo-uri cu Kevin care își dă cu aftershave pe obraji și țipă. Parcă suntem peștișorul de aur( Carassius auratus) care, de la un Crăciun la altul, uită de unde a plecat, ca să mai înoate puțin până la ”Singur acasă”.
Vrem un ”Singur acasă” adaptat la realitățile noastre românești. De exemplu:

Familia lui Kevin nu pleacă la Paris în vacanță, deoarece deja lucrează în Italia. El în construcții, ea chelneriță. Kevin și frații săi sunt crescuți de o bunică, simpatizantă PSD. Ea moare într-o seară, făcând apoplexie în mijlocul unui interviu lingușitor al lui Gâdea cu Dăncilă. Kevin găsește sacoșa cu pensiile dosite ale babei și pleacă să-și cumpere un playstation 4, ca să joace Fortnite. Între timp o firmă de deratizare…În fine, rămâne singur pe lume și un clan interlop pune ochii pe apartamentul lui și începe să-l șicaneze: dă cu bormașina în orele de liniște, pune manele cu Guță la 3 noaptea, trimite un șef de la Poliție să îl momească într-o rețea de trafic de minori.
Kevin sună la 112, ca să ceară ajutor dar operatorul îi cere să nu mai stea pe linie, că poate are cineva nevoie să facă o farsă bună. Kevin face rost de numărul personal al lui Gigi Becali și-l roagă să-l ajute. Acesta îi propune să-i cumpere apartamentul și să nu declare adevărata sumă la stat, dar Kevin refuză iar Becali îl trimite pe Meme Stoica să-i tragă un pumn. Refuză chiar și să-și vândă casa unui tip cu accent german, care i-a spus la telefon c-o ia s-o închirieze.
Între timp o familie de români stabilită în America aude de cazul lui Kevin și încearcă să-l adopte, dar vecinii revoltați cheamă procuratura să-l târască pe palier, ca să nu fie luat pentru trafic de organe.
Din cauza falimentului Radet , apartamentul nu mai este încălzit, iar Kevin se îmbolnăvește și, deoarece nu exista niciun nou spital regional construit de PSD, ia un streptococ auriu din spitalul de stat. Ba pe deasupra, când se întorcea acasă, slăbit, un recidivist eliberat cu recursul compensatoriu îl pocnește lângă lift și-l violează. Niciun moș din cei care spionau pe vizor nu intervine, doar bolborisesc pe după uși: ”așa vă trebuie, drogaților. V-a trebuit #rezist, rezistați! ”
În secvența finală bietul Kevin stă închis în casă dârdâind de frig, în așteptarea părinților adoptivi, ”ăștia” din diaspora, și se uită la televizor cu invidie la un reportaj despre copilul lui Dăncilă angajat la Curtea de Conturi fără examen, în aceeași zi când Dragnea a pus-o pe mă-sa la Guvern.
Asta da film!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*