Ordonanța militară Svejk

Și cum stătea consumerismul cu Prada în sus la soare, moțăind legănat în hamacul lui chinezesc, cu o șaorma în mână, ascultându-l pe Selly (Șelaru) behăind o reclamă nemascată la Gucci, pac una-n ̶c̶u̶r̶ plămân, de la capitalistul maoist cu mască umană. Virusul cu nume de asteroid, COVID-19, scăpase dintr-o ciorbă de perișoare de liliac și nimerise fix într-un laborator strict secret despre care știa tot mapamodul că-l găsești pe Waze, fix în Wuhan.
Acu, sărim câteva capitole, că ce s-a întâmplat pe planetă ne doare-n Greta, un macaronar a venit în România, la socrii lui mai tineri, dar nu cu mâna goală, ci plină de muci virusați.
După care lucrurile se precipită, în ordine astfel: o țară, Lombardia nu-știu-cum, se infectează cu chinezăria, vremea se face mișto și românii duc mărțișoare și flori de 1-8 martie. Românul Nelu Lupu, curvar bătrân, fost milițian, pilangiu bugetar, cu tribul bine înfipt în mațele sistemului, duce circa un milion de mărțișoare luate angro din Palestina, cu șnurulețele muiate-n Covid. În Italia încep să curgă sicriele, un senator liberal aduce de la Bruxelles 400 de mărțișoare chinezești. Pe urmă din Italia, Spania și Franța începe exodul de mâini dibace, care cu mistria, care cu cartonul cu trei buline, asta are, asta n-are, am în Strehaia o vilă mare.
Deci planeta pune atât frână cât și mască pe salivă. România dă să-și pună și ea dezinfectant în palme, da” de unde? Că măști ioc, spitale regionale ioc, dezinfectantul de la Hexi Farma e bun de gargară. Unde-s paturile de spital?
Păi, cum zicea și regretatul Mihai Constantinescu: sus în deal, i-o casă/ Și acolo-i sănătatea mea/ Cu cupola aia lucioasă/ Și-a cumpărat Firea iertarea/ Din banii noștri. Nu rimează, aleluia!
Terra își trimite lumea acasă, agață plăcuța cu ”Faliment” la Wall Street, noi închidem imediat marile întreprinderi industriale. Cum ar fi pariurile sportive, cârciumile și loteria. Toată lumea pe alocație, visul PSD!
La tv apare Trio Grigoriu, seara la comunicate oficiale, clasa ajutătoare de dicție, cu nenea povestitorul, Alex Vela, ”legea se face minim în doi”, Arafatu și umerașul de uniformă ștoc. E prima oară în lumea lumilor când se dă o ordonanță militară care ordonă niște recomandări! Ba nu, a mai fost o ordonanță așa, Șvejk.
Lumea se precipită speriată astfel: bătrânii afară la soare, nepoții în parcuri, sătenii la tăiat lemne în grup, influencerii la îndemnat lumea să stea acasă. Ca urmare a acțiunii miraculoase a influencerilor, plus autoritățile neautoritare, lucrurile se modifică astfel: sătenii vopsesc gardurile în grup, bătrânii se adună să comenteze, adolescenții ies la plimbare în gașcă.
După care apar cozile la magazine și rafturile goale. Visul lui Mao pentru capitalism s-a împlinit! China comunistă produce și vinde măști, ba mai face și milostenii, iar Occidentul trage obloanele.
Pe net apar îndemnuri, gen: după ce trece pandemia, să consumăm produse românești, să mergem în vacanțe la noi, să prețuim economia românească! Cine-o mai deschide ceva după nenorocirea asta, să plătească taxe și impozite cât casa la stat, ca să aibă el, statul, de unde să-i plătească lui Nelu Lupu excursiile în Israel.
Morala e asta: electoratul PSD și telespectatorii Antenei 3 sunt în pericol mare, probabil d-aia a și tăiat Felix lefurile în trust, simte el ceva varanul securist.
Generația milenială învață de acasă, măcar aici are apă să se spele (nu la sat), sistemul oricum nu-i învăța nimic.
Speranța generației de 30 să plece afară, se cam stinge.
Dacă virusul stă călare pe particulele de poluare, cum zice-se, atunci mulți o să se mute la țară, unde brânza-i naturală. Nu de la ciobanul Telekom, radiată 5G.
Trebuia profitat de întoarcerea fiilor risipitori din Străinezia, ca să-i numere totuși cineva, eventual să-i aibă de acum în evidențe și să-i întrebe, de-acum încolo, de contribuții.
În România nu există un lider credibil, care să închidă granița la timp și să scoată armata pe străzi, că imaginea Poliției bugetare e fix imaginea lui Neluțu. La fiecare donație către spitale, bravo!, să ne gândim câți bani bugetari au sifonat unii în fezabilități, borduri, panseluțe și clopote. Și-o s-o mai facă.
Bonus: Hannibal Lecter știa demult că trebuie să stai izolat. Și cu mască.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*