Moartea căpri.. oare?

Era să avem o moțiune de cenzură. Cum era să avem și autostrada Bechtel, metrou în Drumul Taberei sau taxa Oxigen.
Interesant e că nemoțiunea vine exact când un sondaj IMAS ne arată, ca să-l parafrazez pe marinar când era treaz, că:” PSD tu nici nu știi, cât de mic începi să fii”. 20 și ceva mărunțiș procente, pentru un partid care în 2016 avea aproape 46% mandate și în Senat și în Cameră.
Niciodată parcă, urmașul botezat creștin al marelui partid ateu PCR, n-a fost atât de mic, cu o atât de mare majoritate parlamentară. Blestemele din 10 august încep să dea roade. Și, dacă ar fi existat pe plaiurile căruței mioritice un lider politic charismatic, (dar nu există), acum era momentul să asomeze bătrânul taur fără coarne.
Și să trimită social-democrația vopsită, acolo unde îi e locul: la groapa Glina a istoriei, printre pungile mototolite cu trei trandafiri, frigidere goale și asistați social scormonind disperați după voucherele lui Firea.
Madam Carmen Dan s-a dat covidă, Rădulescu-mitralieră-ruginită a lipsit, minoritățile au simțit de unde bate vântul privilegiilor iar UDMR a trădat (iar) voturile date strategic la europarlamentare, de la olteni și dobrogeni, după indicațiile șefului parcat la Jilava.
Abia acum o să vezi exodul lui Moise, care desparte apele Mării Roșii ca să treacă primarii la Marea Galbenă.
Un lider charismatic (care nu există) ar fi cerut demult și s-ar fi legat cu lanțuri de gardul Parlamentului ca să treacă legea aia fundamentală prin care votații pe lista unui partid, aleși la parlamentare, să își piardă mandatele instant, dacă schimbă barca, precum Negoiță la sector. Dacă prostul a votat partidul, care-i dă, și tu ți-ai trădat gașca, hai înoată cheluțu d-acilea, vorba marelui cântăreț din biceps, Dorian.
Întrebarea e dacă Marele Bizon Ciolac o să fie și ultimul mohican, care negociază noaptea îngroparea Partidului Interlopilor în cimitirul elefanților politici.
Din păcate așteptăm degeaba lovitura de sapă în cap de la liderul charismatic. Care, știți deja…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*