Conspirația Fătălăilor

”Acest virus este un plan și ținta sunt copiii. Cineva stă la butoane și se joacă”, spune doamna actriță Carmen Tănase, invitată la Antena 3. Da, aveți dreptate, acolo la butoane se joacă Felix Voiculescu, Il Grande Tornatore.
În rest e doar o altă teorie aberantă a conspirațiilor mondiale, universale și galactice, atât de dragi persoanelor care nu au pregătirea necesară în domeniul virusologiei, dar pozează în Tom Hanks și Codul lui Da Vinci, de Dâmbovița.
Pe Facebook, la tv sau la coadă la șaorma apar tot felul de Inițiați, de români desprinși din filmele Marvel: Femeia-care-vede-până-la-Wuhan, Bătrânul-cu -Alzheimer -care-știe-despre-Iluminatti, Croitoreasa-cu limbaj-de-cocalară-care-o sprijină-pe Firea.
Adevărul e că, madam Budeanu, dacă matale o îmbraci pe Firea, chiar n-ar trebui să te lauzi cu asta. De fapt am mai trecut, pe vremuri, prin tipologia distinsei mafioate. E doar o Oana Zăvoranu mai crispată, care joacă un rol. Bine, nici spectatorii ei nu au IQ-ul nici măcar cât cel de pe vremea lui Dan Diaconescu. A, și diferența e că Querida era chiar simpatică.
Revenind la dezvăluirile, epifaniile și revelațiile diferitelor coafeze, paznici de noapte sau vegetariene anti-vacciniste, toate au ceva în comun: siguranța cu care vorbesc despre conspirațiile virusului. Probabil și la ciuma spaniolă se găseau felceri, fierari și hangițe care știau că totul e o conspirație mondială a Cavalerilor Teutoni.
Păi dacă ar fi o așa secretă conspirație prin care Covidul să atace țintit și la ordin, n-ar trebui să fie atât de secretă încât să nu-și dea seama orice motostivuitorist? Ce rahat de conspirație e aia știută de juma de planetă?
Băi, dar proști conspiraționiști contemporani am mai prins! N-am avut și noi norocul de un Richelieu, de pe vremea regelui Soare.
Numai niște fătălăi chinezi care visau să subjuge noile generații, dar au spart în curte eprubeta cu Covidul pangolinului și acum se ferește tot mapamondul de ei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*