Be-he-helectorală

V-ați întrebat vreodată, în Balada Miorița, ce făceau celelalte oi, în timp ce bârsana fila ciobanii, precum Poliția Locală din sectorul 1? Cred că turma rumega fericită, ocupată cu alegerile locale, pentru funcția de Cioban General..
Mă întreb dacă oile realizează, în campanie, că toate panglicile de inaugurare, piste de biciclete, 7-8 noi locuri de parcare, stații noi de autobuz și trei lulele-trei surcele sunt la mișto, poleială. Să le luăm ochii la berbeci.
Ne-a fericit Dumnezeu cu panaceul-minune: uitarea.
Uiți anii de noroi pe pantofi, dacă ciobanul îți toarnă în ajun de alegeri o lopată de asfalt la poartă, pe bombeuri.
Te trezești cu o pistă de biclă, trasată peste gropane și canale și uiți instant scuipații luați în spate, lângă borduri, din cazanele conduse de ceafă-lați.
Te miră mașinile de gunoi plătite de tine, dar cu semnătura primarului pe ele, care trec din oră în oră să ridice sacii de gunoi de la colț, după ce 4 ani au crescut bălării printre molozul depozitat noaptea lângă stâlpi.
Te uiți ca prostul cum se amenajează în doi timpi și trei mișcări spații verzi, cu irigații și gazon, acolo unde un mandat a fost doar deșertul Atacama.
Admiri noile locuri de joacă din părculeț, după ce copilul ți s-a ferit patru ani să nu facă tetanos pe cuiele din vertebrele ruginite ale scheletului de tobogan.
Carassius Auratus, peștișorul care uită de la ce geam din acvariu a plecat, e mic copil pe lângă electoratul nostru!
Și cel mai tare mă seacă expresia aia de o prostie nemărginită, mână-n-mână cu complicitatea:
”a furat, dar a și făcut”!
E ca și cum administratorul blocului a vopsit ușa blocului și a fugit cu banii de întreținere.
E un fel de justificare pentru biata oaie. Da, m-a răvășit și mi-a luat blana, e adevărat că a venit și bruma, dar ia uite, fraiere, ce zăvor lucios ne-a pus la poarta saivanului!
Dar să ne-ntoarcem la oile noastre, cum zic aleșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*